interessant

Sådan blokerer irriterende spamopkald og -tekster i Android

Android ønsker at holde dig og spammy opkald så langt væk fra hinanden som muligt. Når du blokerer et nummer i Android's indstillinger, er det blokeret for alle apps på din telefon for evigt og uden at skulle gå gennem din netværksudbyder. Mens Google introducerede muligheden for at blokere numre for et par år siden i tidligere versioner af Android, har adgang til og tilføjelse til din liste over blokerede numre ændret sig lidt, og der er nu flere måder at gøre det på. Her er alle måder, du kan blokere numre på Android.

Sådan blokeres numre vha. Google Dialer

Hvis du har Google dialer installeret på din telefon, har det en af ​​de nemmeste måder at tilføje et nummer til din blokliste. Følg disse trin for at blokere et nummer:

  1. Start Google Dialer-appen.
  2. Tryk på menuknappen ved siden af ​​mikrofonikonet øverst på appen.
  3. Tryk på Indstillinger
  4. Tryk på Blokerede numre
  5. Tryk på Tilføj et nummer
  6. Indtast det telefonnummer, du vil blokere.

Alternativt kan du trykke på et vilkårligt nummer på din nylige opkaldsliste og vælge "Bloker / rapporter spam." Rapportering af spam er et valgfrit felt, som du kan deaktivere, hvis du hellere bare vil blokere nummeret. Du hører ikke fra dette nummer igen, uanset om du vælger at rapportere spam. Rapportering af det sender imidlertid nummeret til Google og muligvis til transportører for at hjælpe med at forbedre spamfiltre.

Vi foreslår også at slå Google Dialers indstillinger for "Opkalds-ID og spam" til.

  1. Tryk igen på menuknappen ved siden af ​​mikrofonikonet i Google Dialer.
  2. Gå til Indstillinger> Opkalds-ID og spam.
  3. Tænd både "Opkalds-ID og spam" og "Filtrer spamopkald."

Selvom disse ikke garanteres at blokere hvert spam-opkald eller robocalls, er de nyttige til at filtrere kendte spam-numre.

Sådan blokeres numre med Messenger

Googles standard-SMS-app, Android-meddelelser, kan også tilføje numre til din enheds masterblokliste.

  1. Åben Messenger
  2. Tryk på menuknappen i øverste højre hjørne
  3. Tryk på Blokerede kontakter
  4. Tryk på Tilføj et nummer
  5. Indtast det telefonnummer, du vil blokere

Du kan også trykke langvarigt på en hvilken som helst kontaktperson på din meddelelsesliste og trykke på det cirkulære "Bloker" -ikon øverst til højre på din skærm. Endnu en gang bliver du spurgt, om du vil rapportere spam sammen med at blokere nummeret.

Sådan screenes og blokeres opkald med Google Assistant

Hvis din enhed kører Android 9 eller nyere, kan du få Google Assistant til automatisk at skærme indgående opkald fra numre, du ikke kender (og fra mulige spam / robocalls). AI tilføjer også screenede numre til din blokerede liste.

  1. Når din telefon ringer, skal du trykke på knappen "skærmopkald".
  2. Google Assistant besvarer opkaldet for dig, og du får en direkte transkription af opkaldet på din skærm. Når opkaldet fortsætter, har du et par muligheder: besvare opkaldet; Læg på; Lad Google Assistant stille spørgsmål eller give hermetiske svar til den, der ringer; rapporter opkaldet som spam.
  3. Hvis opkaldet ender med at blive spam, skal du trykke på muligheden "Rapportér som spam". Google Assistant vil anmode om fjernelse af dit nummer fra deres opkaldsliste på dine vegne og derefter afslutte opkaldet. Nummer- og opkaldsoplysninger sendes til Google til potentiel optagelse på dens liste over spam-numre og blokeres på din telefon.

Hvad sker der, når jeg blokerer et nummer i Android?

Når du har blokeret et nummer i Android, modtager du ikke længere indgående opkald eller tekstbeskeder fra dette nummer. Din kontakt bliver ikke underrettet, og eventuelle foretagne opkald sendes direkte til en telefonsvarer, mens tekster vises som om de blev sendt, men aldrig læst (dette gælder kun for blokering af numre på Android, specifikt; nogle udbydere sender beskeder til numre, der er blokeret og behandler blokerede opkald / tekster forskelligt).

Finde filtrerede tekster og voicemail fra blokerede numre

Selvom du ikke ser et indgående opkald eller får mistede opkaldsmeddelelser fra blokerede numre, vises filtrerede opkald stadig i din opkaldshistorik. Blokerede numre kan også stadig efterlade dig voicemails. Du får ikke en meddelelse om voicemail, men du kan stadig lytte ved at kontrollere din telefonsvarer. På lignende måde vises filtrerede tekster ikke i din meddelelsesindbakke, og du får ikke underretninger på trods af at de stadig sendes til din telefon - de er lige gemt i en sekundær blokeret meddelelsesindbakke. Blokerede tekster kan findes i appen Meddelelser:

  1. Åbn Messages-appen.
  2. Tryk på menuikonet.
  3. Tryk på "Blokerede meddelelser."

Herfra kan du læse, slette eller sende tekster fra blokeret nummer til din indbakke.