nyttige artikler

Hvorfor slettede iCloud alle mine fotos?

Vi drejer linsen rundt til denne uges Tech 911 . Goldavelez.com Managing Editor Virginia Smith stillede et spørgsmål i vores interne Slack-kanal, der skærer bredt og dybt:

Svaret er lidt mere kompliceret end du måske tror - og kan have katastrofale konsekvenser, hvis du får det forkert.

Det er utroligt sikkert at slette fotos fra din iPhone. Hvis din iPhone's plads er fyldt, hvis du ikke kan lide sammensætningen af ​​et billede, eller hvis du har indlæst dine fotos til en anden service eller lagringsenhed, skal du slette væk. Din smartphone har ikke noget imod det.

Ved "sikkert" stiller du selvfølgelig det-lignende spørgsmål, "Sletter jeg en kopi eller sletter en original." Og ligesom filmen bliver svaret lidt kompliceret. Hvis du har konfigureret iCloud på din iPhone, og du uploader automatisk fotos til Apples service, som vist nedenfor:

så er det vigtigt at indse, at din "synkronisering" ikke er en envejsgade. Slet et foto på din iPhone, så fjerner du det fra iCloud næste gang din enhed har en internetforbindelse. Apple advarer dig om dette, når du sletter et foto eller en video i appen Fotos, og bemærker, at sletning af objektet fjerner det fra iCloud Fotos på "alle dine enheder." Det antydes, at dette fjerner det fra iCloud også, men Apple kunne stå for at være mere eksplicit i betragtning af den tilsyneladende forvirring. (Virginia er ikke den eneste, der er blevet udløst af denne formulering.)

Den samme logik gælder, hvis du synkroniserer iCloud-fotos på din Mac. Slet et foto der, og emnet forsvinder fra tilsluttede iPhones, iPads og iCloud selv næste gang, Mac hopper online.

Hvis du sletter et foto fra din iPhone og ikke mente at fjerne det fra alt, er det naturligvis let at vende processen. Bare kig efter albummet "For nylig slettet" under "Andre albummer" i iOS Fotos-appen, på venstre sidebjælke under "Bibliotek" i macOS Fotos-appen eller i albumlisten på iCloud.com. Døvle ikke; har du kun op til 40 dage, før dine fotos og videoer forsvinder for evigt.

Hvis dine mange Apple-enheder alle er indstillet til at synkronisere iCloud-fotos, kan du gendanne slettede fotos fra en af ​​disse enheder. Du behøver ikke have den faktiske iPhone, du brugte til for eksempel at slette et foto.

Hvad der gør Apples iCloud-behandling forvirrende er ikke noget, Apple har gjort. Det er snarere det faktum, at mange skytjenester - som f.eks. Google Fotos - behandler fotosynkronisering forskelligt. Det kan forventes, men jeg tror, ​​at en række mennesker antager, at hver service gør det samme. Det gør de ikke.

Når du f.eks. Sikkerhedskopierer fotos til skyen ved hjælp af Google Fotos på en iPhone, kan du gå videre og slette disse fotos - ved hjælp af iOS Fotos-appen - uden problemer. Dine fotos lever stadig i Googles sky, medmindre du sletter dem i Google Fotos-appen eller photos.google.com.

Dette er hovedårsagen til, at Googles funktion "Free Up Space" er så praktisk. Når du har uploadet dine fotos til Googles tjeneste, kan du med sikkerhed slette dem fra din enhed uden at miste dem for evigt, så længe du bruger den specifikke funktion i Googles Fotos-app, vist nedenfor:

Hvis du nu skulle slette disse fotos direkte fra Google Fotos-appens strøm, ville du også slette dem fra skyen. Denne mulighed "Frigør plads" sletter enhedens fotos - og kun din enheds fotos - når du trykker på den knap. Slet fotos på den almindelige måde, og du fjerner dem fra Googles sky og app, men ikke din enhed. Forstået?

Hvis du ønsker, at Google Fotos også skal fjerne et element på din iOS-enhed (som fjerner det fra iOS Fotos-appen og iCloud), skal du vælge muligheden, når du har slettet et foto eller en video i appen Google Fotos:

Og da jeg bare fokuserer på iOS for at besvare Virginia's spørgsmål, skal jeg bemærke, at denne proces er mere strømlinet, hvis du bruger en Android-enhed, der indeholder Google Fotos som den primære fotolagringsapp - ligesom Googles Pixel 2. Slet en foto der, og det er væk på enheden og forsvundet i din skyopbevaring - medmindre du gendanner det via papirkurven i enten appen eller onlinewebstedet. (Og du kan stadig bruge funktionen "Free Up Space" på Android; Google sletter ikke de samme fotos og videoer fra skyen, rolig ikke.)

Sammenfattende:

  • Sletning af elementer i appen Fotos fjernes dem fra iCloud, hvis du er logget ind og synkroniserer, samt enhver anden enhed, der er konfigureret på lignende måde.
  • Sletning af emner Fotos-appen fjerner dem fra Google Fotos, hvis du allerede har uploadet dem til Googles skylager.
  • Sletning af elementer i Google Fotos-appen vil slette dem fra Googles skylager og enhver anden enhed, der også bruger Google Fotos - men kun Google Fotos-appen.
  • Sletning af elementer i Google Fotos-appen sletter dem ikke fra din iOS-enhed, medmindre du eksplicit beder Google Fotos om at gøre det, når du sletter elementet.
  • Måske ... overveje at lave en regelmæssig sikkerhedskopi af din enheds fotos på en ekstern harddisk (eller uploade til en anden skytjeneste) i tilfælde af, at det hele er for forvirrende.
Tech 911 Har du et teknisk spørgsmål, der holder dig op om natten? Vi vil meget gerne svare på det! E-mail med "Tech 911" i emnelinjen.