nyttige artikler

Forøg dit privatliv i Windows 10 med 'O&O ShutUp10'

Windows: Mens en normal Windows 10-installation normalt ikke er så svært at administrere, er der sandsynligvis meget der kører under hætten på dit operativsystem, der irriterer dig. Måske er det en funktion eller to, du ønsker, at du kunne slukke for, eller måske er du bekymret for, hvilken slags data Microsoft indsamler på det, du gør på din pc - eller hvor de ligger.

Du ved muligvis ikke engang, hvilke muligheder du justerer (eller slukker) i dit operativsystem, og det er her, den smarte navngivne O&O ShutUp10 ansøgning kommer til at spille. Det er et simpelt program, der gør det utroligt nemt at finpudse forskellige aspekter af Windows 10, der normalt er begravet eller på anden måde utilgængelige for almindelige mennesker. Mere vigtigt er, at appen kommer med nogle nyttige advarsler, så du ikke ved et uheld deaktiverer noget, du ikke burde (som automatiske opdateringer).

For at komme i gang er det eneste, du skal gøre, downloade appen og køre den. Det er det. Der er ingen installation at tale om, hvilket allerede gør mig begejstret. Når appen indlæses, ser den sådan ud:

Du vil se en masse forskellige indstillinger, du kan slå til og fra - nogle er muligvis allerede aktiveret - såvel som en praktisk "anbefalet" -kolonne, der giver dig lidt mere råd om, hvorvidt du skal rod med den indstilling eller ikke. Det, jeg imidlertid elsker ved O&O ShutUp10, er, at du kan få jævn information om, hvad hver indstilling betyder ved blot at holde musen hen over hver linje og klikke sådan:

Mens du sandsynligvis ikke bare skulle gennemgå og aktivere alt, hvad der anbefales, ville jeg bruge det lille grønne afkrydsningsfelt som en guide, mens du udforsker appen. Aktivér enhver relateret indstilling, og du har det godt. Når du først begynder at komme ind i den gule "begrænsede" kategori, bliver den dog lidt pænere. Du ønsker måske ikke at for eksempel deaktivere alle apps i at få adgang til din mikrofon eller kamera - eller måske gør du det. Husk bare, at du skiftede indstillingen næste gang du er ved at hoppe på en videokonference.

På samme måde kan det slå fra en app mulighed for at få adgang til din placering lyde godt for privatlivets fred, indtil appen begynder at vise dit indhold på et andet sprog, fordi det ikke har nogen idé om, hvor du faktisk er. Du forhindrer dog Windows Update i at downloade tredjepartshardwaredrivere, idet du antager, at du holder op med denne slags ting selv og får de nyeste drivere til dine komponenter direkte fra deres producenter.

Hvad angår det skræmmende røde ”nej” udråbstegn, vil jeg lade dem være. At have apps, der kører i baggrunden på dit system, er nyttigt og godt, ligesom Windows-opdateringer - medmindre du virkelig ønsker at se, om andre har problemer med en større indgående Windows-opdatering, før du installerer den, antager jeg.

Hvis du føler dig ængstelig, kan du bruge appen til at hjælpe dig med at oprette et systemgendannelsespunkt (via rullemenuen Handlinger), hvis du gerne vil have en lille beskyttelse, før du foretager tweaks. Du kan også klikke for hurtigt at fortryde alle de ændringer, du har foretaget i appen, og vende dig selv tilbage til vanilla Windows 10-oplevelsen.